Utrustning för lajv

Teckna kostymer till lajv och rollspel

Som lajvare behöver du hela tiden hitta nya kostymer och utrustning för att kunna vara rätt klädd för din karaktär. Många som sysslar med rollspel lägger ner stor möda vid att ha så historiskt korrekta kostymer som möjligt. Rollspelare brukar också själva framställa vapen och andra accessoarer till sina dräkter.

Med mängder av nya produkter inom konstnärsmaterial på HLStore kan du enkelt skissa upp en dräkt till ditt nästa rollspel. Du får här tillgång till en stor mängd skissblock, ritverktyg, markers och andra konstnärsmaterial som du kan använda för att teckna ner dina idéer. Ta med dig ditt konstnärsmaterial till nästa lajv för att få inspiration och dokumentera särskilt kreativa skapelser.

Levande rollspel med tidstypiska dräkter

Lajv är en sorts levande rollspel, en teaterliknande hobbyverksamhet där varje deltagare försöker spela en påhittad person. Denna figur eller rollperson ska göras så verklig som möjligt i tal och uppförande. Det levande rollspelet skiljer sig från bordsrollspel genom att rekvisita och kostymer används för att komma in i och agera i rollen.

Levande rollspel kan utspela sig i många olika miljöer och tidslinjer, ofta i helt påhittade fantasivärldar. För att kunna delta i ett lajv behöver deltagarna ofta bära avancerade och vackra dräkter. Ett exempel på detta är när Sveriges nationalscen Dramaten bjöd in 200 lajvare som fick delta i skådespelet Gertrudes möhippa.