Vad kostar det?

Hitta lajvare online

Om man inte har någon i sin närhet som gillar lajv kan det vara klokt att börja leta efter andra med samma intresse online. Där kan man få kontakt med rollspelande personer världen över och man begränsas inte bara till Sverige. Men var börjar man leta?

Använd sociala medier

I olika sociala medier som Facebook och på Instagram kan man söka efter olika termer. Genom att söka efter lajv eller rollspel kan man hitta grupper med personer som är intresserade av just de här sakerna. På instagram kan man hitta profiler som lägger upp bilder om just rollspel och det kan vara roligt att följa. Kanske kan man vara med och spela, eller i alla fall samla inspiration till sitt eget rollspelande.

Leta efter chattgrupper

Det kan också vara klokt att leta efter olika chattgrupper. Där man man diskutera en hel del kring lajv och vad det innebär. Att chatta en stund innan man faktiskt åker och spelar med andra kan vara skönt. Då har man i alla fall koll på några som man ska rollspela med och det kan kännas skönt.

Sök på forum

Det kan vara klokt att använda sökmotorer för att söka efter olika forum där lajvare och rollspelare håller till. Där finns mycket att lära och som nybörjare kan det vara bra att samla på sig kunskaper innan man ger sig in i rollspelsvärlden. Man kan lära sig om hur allt går till, var man kan lajva, vilka regler som gäller och mycket annat.