Utrustning för lajv

Medlemskap i föreningar

Som lajvare kan det vara bra att gå med i en förening eller stiftelse där andra intresserade också är med. Där blir det lättare att knyta kontakter och man kan bjudas in att delta i större, mer officiella rollspel där även deltagare från andra länder är med. Men vad kostar det och vad får man?

Föreningar för lajv och rollspel

Som lajvare kan man till exempel gå med i SVEROK där flera är intresserade just av lajv och rollspel. Det är en stor, svensk organisation som även har grupper för intresseområden. Många samlingar hålls i lajvens tecken, men ibland är de också blandade så att de som har andra intressen också är med och så byter man kunskaper med varandra.

Medlemsavgifter och vad man får för dem

Medlemsavgifterna till en förening för lajvare brukar ligga på ett par hundralappar per år. Många gånger ingår då biljetter till större lajv, rabatter på olika saker samt möjlighet att knyta kontakt med andra rollspelare från hela Sverige, eller rent av från hela världen. Dessutom blir man en del av den stora gemenskapen där alla delar samma intresse och man behöver aldrig skämmas för att man är lajvare.